Lake Saroma Ultra

Drömmen som blev verklighet. Sommaren 2011 satt jag hemma med foten i gips efter en avsliten hälsena, livet kändes inte helt kul just då. En vacker sommardag i slutet av juni lät det lite extra i hallen när brevbäraren lämnat dagens post. Med kryckor hoppade jag ut i hallen och fann där ett vadderat kuvert innanför ytterdörren. Det var från min tränarkollega och i kuvertet låg boken Vad jag pratar om när jag pratar om löpning av Haruki Murakami. Jag sträckläste boken som senare kom att förändra mitt liv på många plan. Två år senare skrev jag blogg, var utbildad löpcoach och hade satt upp en treårsplan med 3 stora ultralopp: Ultravasan 90km, Swiss Alpine 78km och Lake Saroma Ultra 100km.
Under hösten 2015 började planeringen för det sistnämnda loppet, något som kom att bli en betydligt tuffare utmaning än jag vågat drömma om. Mina obefintliga kunskaper i det Japanska språket samt min hemvist utanför Japans gränser gjorde saker något mer komplicerat. Men med hjälp av envishet, goda vänner och bra kontakter stod det klart att jag den 26:e Juni 2016 skulle stå som enda europé på startlinjen i Yubetsu för att uppleva de 100 kilometrarna runt Lake Saroma. Det blev totalt 2 veckor i landet i öster och ett minne för livet.
Tokyo


Hokkaido/Memanbetsu/Kitami

KyotoOsakaKobe


Osaka


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s