Nu börjar andra halvlek

Rehaben efter bristningen i ljumsken fungerade bra och efter ett par veckor var jag igång med löpningen igen men en olycka kommer sällan ensam. För ett par veckor sedan började mitt vänsterknä att smärta, en känsla som var bekant. Jag fick en tid hos min husläkare i tisdags och hans bedömning var precis som min, menisken. Redan på onsdagen var jag på MR och på torsdagen kom svaret och bilderna visade vad vi hade befarat, en skadad menisk.

Nu väntar jag på en kallelse till ortopeden för att se vad vi skall hitta på. Efter min positiva erfarenhet av ingreppet i höger knä hoppas jag på en snabb tid för artroskopi även denna gång. Sedan väntar vattenlöpning och rehab men förhoppningsvis med en ganska snabb återresa.

Mitt uppe i allt detta var det dags för mig att fylla 50 och kliva in i andra halvlek, något som trots lite skavanker har börjat riktigt trevligt. Det har varit härliga dagar med uppvaktningar, middagar och som höjdpunkt väntar nu en resa till Vietnam. Det är riktigt nice att ha något så trevligt att se fram mot i vintermörkret.

Jag åker snart ner till Spanien för lite avkoppling och sen var det där med min anmälan till Valencia Marathon. En normal person hade förstås inte sprungit men jag har tränat på lite lätt och vissa pass funkar okej medans andra inte. Idag sprang jag 6km på bandet med bra fart och det gick bra, visserligen blir knät ömt och svullnar lite efteråt men det kan jag leva med. Jag har sprungit med denna smärta tidigare och vet när det inte går längre men jag vill och kommer att göra ett försök i Valencia, det värsta som kan hända är att jag får kliva av, ingen stor grej, jag hoppas bara att jag får se så mycket jag kan av denna fina stad.

Nu kommer jag att träna på med variation i passen för att jag skall vara i bra form till Valencia men även för att skapa bra förutsättningar för en kort rehab om det nu blir operation. Vattenlöpningen som jag pratat gott om tidigare blir nu mycket viktig eftersom det är skonsamt och du kan köra i stort sett hur mycket som helst. Det är bara att se framåt, spänna bågen och garva sig genom träningen. Siktet är inställt och veteran-sm i mars står fast och jag är nu anmäld till 60 och 200 meter. Frågan är, ska gubbar över 50 springa sprint?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s