Dumt eller otroligt korkat

Sitter just nu i bilen på väg till Sälen för att köra Cykelvasan och funderar på hur det står till med mina små grå där inne. Visst har jag cyklat 2 Vätternrundor och gjort några triathlon men på kontot mountainbike står det fortfarande 0 km, jo så illa är det, inte en enda kilometer. I tisdags fick jag tag på en hyrcykel som jag planerar att testa senare i eftermiddag och sen får de cykelmässiga förberedelserna vara klara för detta lopp.Det som däremot gick betydligt smidigare än inför andra tävlingar var att packa. Nu fanns det ju inte lika mycket att välja på, ett par cykelskor-check, ett par cykelhandskar-check osv….Packnadet var klart på en kvart och ett litet lugn infann sig.Varför jag gör detta kan man ju fundera på men den egentliga planen som fortfarande gäller är att detta skulle vara det sista långpasset innan Ultravasan nästa helg och då utan att slita för hårt på löparmusklerna, en rätt bra idé tror jag fortfarande. Det som kanske är det mest oroande är just min oerfarenhet på en MTB och risken för vurpor och smärtande kroppsdelar som skulle kunna påverka löpningen. Jag känner mig dock oförskämt lugn och kommer att starta sent vilket gör att det kommer att bli ett rätt måttligt tempo i början och tid för att lära mig cykeln, känna på banan och framförallt njuta av loppet. Jag kan den här banan, känner till varenda kurva, backe och kommer därför att utnyttja tiden på cykeln med att planera inför nästa helgs löpning.Trots obefintlig tid på en mountainbike vill jag nog inte klassa detta påhitt som otroligt korkat, lite dumt kanske men också helt enligt plan…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s