Stockholm Marathon 2017

Sitter i soffan med fossingarna i högläge och försöker smälta gårdagens alla intryck. De senaste veckornas träning hade gått bra och jag vaknade med en utvilad kropp och en bra känsla. Efter en stadig frukost och ombyte bar det av till Stadion för att möta upp alla andra farthållare. Tunnelbanan myllrade av förväntansfulla löpare och det såg ut att bli perfekta förhållanden för löpning denna lördag.

Efter genomgång och lite snack med farthållarna var det dags för mig och min farthållarkollega denna dag David att bege oss till starten. Stämningen var på topp i fållan och när nedräkningen startade ökade nog pulsen hos alla löpare, ett magiskt ögonblick.


Startskottet gick och vi rullade iväg längs Valhallavägen. Det var rätt så trångt och det tog några kilometer innan vi kunde bestämma farten själva men sedan rullade det på fint. Stämningen var på topp i vår 4:15 grupp och visst hade vi vädret med oss. Benen kändes lätta och det fanns gott om energi över för att prata med löparna i gruppen. Kilometer för kilometer rullade på och gruppen höll ihop bra och David och jag hittade tempot och kompletterade varann på ett bra sätt. Något som för egen del gjorde detta lopp extra kul var alla vänner längs banan som hejade och peppade, otroligt kul och stärkande. Vi hade hittat ett stabilt tempo och låg helt enligt plan och vid halvmaradistansen nästan exakt på tid. Gruppen höll ihop bra men som i de flesta fall brukar många få det lite kämpigt mellan 30-35km och det var många som hade det lite tufft när Västerbron skulle avverkas för andra gången. Nu var det inte långt kvar och förutom lite känningar i knäna i mitten av loppet hade allt gått perfekt, jag har nog aldrig haft så pigga ben en hel mara.

Vi var nu nära Stadion och stämningen när man springer uppför Sturegatan är magisk. Publiken skriker vilt och ståpälsen infinner sig. Vi svänger in på löparbanorna och peppar alla löpare runtomkring oss så gott vi kan. Jag passerar mållinjen exakt på planerad sluttid 4:15:00. Jag dröjde mig kvar i målfållan för att ta emot löpare från min grupp och det är så härligt att se lyckan i deras ögon efter att ha klarat ett kraftprov som marathon är, otroligt starkt och kul.
Det blev en mycket trevlig dag som avslutades med pub och restaurangbesök tillsammans med goda vänner och nu skall jag smälta detta under ett par dagar för att sen lägga fokus på nästa lopp i Älvdalen den 17:e juni, Älvdalen Backyard Ultra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s