Blir lycklig av att springa

Jag har lidit av skrivkramp ett tag eller så har jag nog helt enkelt valt att prioritera andra saker, jobb och träning kräver sin tid och energi. På lördag blir det en utflykt till den vackra lilla pärlan Trosa för spännande utmaningar, mer om det senare.

Förra helgen var det hög tid för att testa formen på Atea Mälarmaraton. Träningsveckan inför loppet blev bra och avslutades på fredagen med ett trevligt lunchpass tillsammans med vår löpgrupp på ICA. I solskenet kämpades det med 800meters intervaller, för egen del fick det räcka med tvåhundringar just bara för att få igång benen inför lördagens lopp. På kvällen blev det tapas som uppladdning, funkar för mig.


Vi lämnade Stockholm efter 8 på morgonen och stämningen var uppåt i bilen. Detta var den första upplagan av Atea och dagens stora utmaning skulle nog bli vinden, det hade pratats om upp till 15 sekundmeter i byarna vilket man gott kan vara utan. Efter ombyte, lite påfyllning av energi var vi äntligen klara för start, och blåste gjorde det.

Loppet var en tvåvarvsbana med start inne i centrum vid Fiskartorget och sedan upp mot Rocklunda, en bit längs Norrleden för att sedan följa Svartån in mot centrum igen. Vidare till Klövernhallen och sedan tillbaka längs vattnet hela vägen bort till Mälarparken för att sedan vända tillbaka mot start/målområdet. Under det första 24km sprang jag tillsammans med en annan löpare och allt gick över förväntan. Spliten landade på 1:48:35 vilket var lite för fort med det flöt ju på så fint. När vi på andra varvet kom upp till Rocklunda igen blev det en tuff kamp mot vinden, kraftiga byar under några kilometer slukade energi. Jag höll bra upp till ca 27km men fick gå ner i tempo och kom i mål på 3:58. Det viktiga till detta lopp var att känna lite på tempot vid längre distanser och givetvis att knä och kropp fungerade. Efter loppet blev det mat och sedan vidare till Strängnäs så att de 4 löparna fick fira dagens triumfer, det blev faktiskt 2 PB denna lördag.
Efter en mycket lugn vecka väntar nu helgens utmaning, Trosa Backyard Ultra.
Jag skall tillsammans med Jörgen och Erika springa en ” Backyard” för första gången. Reglerna är enkla. Banan är 6,7km lång och varje timme går starten för kommande varv. Starten går på lördag klockan 11:00 och den som håller på längst ( klarar flest varv) vinner. Jag kommer för egen del inte riskera något då loppet går bara en vecka efter Västeråsloppet. Jag kommer att hålla på så länge det känns ok i kroppen, om det sedan blir 10h ( 67km) eller bara 5h spelar mindre roll, jag blir bara lycklig av att få springa….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s