Vad händer 2017…..

Vad har du för planer för 2017? Vilka lopp skall du springa? Detta är frågor som kommer på tal nästan dagligen. Jag funderar lite över dina? Dela gärna med dig om dina tankar över hur ditt träning och tävlingsår kommer att se ut. Eftersom säsongen 2016 kantades av ett par skador och med en meniskoperation till följd innan jul kommer mitt 2017 att handla om att bygga upp kroppen långsiktigt för det stora målet VM 100K 2018. Loppet kommer att gå i Kroatien och preliminärt datum är den 8 september, nu är det bara att hålla tummarna att det även denna gång kommer att finnas öppna masterklasser. Självklart kommer det att bli en del lopp i år och redan nästa helg blir det en liten test med Atea Mälarmaraton i Västerås. Det skall vara en relativt flack bana och förhoppningsvis ett svalt och behagligt race.

Redan helgen efter, den 29 april, kommer jag att springa mitt första backyard ultra, TUB. I Trosa kommer det att springas på en 6,7 kilometers bana med start varje timma och segraren är den som håller på i flest timmar, eller klarar flest antal varv. Vi kommer även att ställa upp med ett lag, ICA Team Ultra. Jörgen, Erika och jag skall se vad vi kan göra för att hålla fanan högt. Detta blir en ny tävlingsform för mig som passar rätt bra under försäsongen, finns inga direkta krav liksom, bara att hålla på så länge man orkar, sen är det bara att kliva av.

2016 ställde jag upp som farthållare på Asics Stockholm Marathon för första gången, något som blev roligt upplevelse men många nya perspektiv på ett marathonlopp. I år kommer jag att köra igen och som det ser ut nu i samma fartgrupp, 4:15. Jag ser fram mot den 3:e juni då det kommer att var en del förändringar på bansträckningen, till det klart bättre som jag ser det.
Innan Ultravasan90 den 19 augusti hoppas jag på en start i Cykelvasan, ett lopp jag ännu inte testat. Det kommer säkert att tillkomma några kul lopp under säsongen men höjdpunkten om man räknar med totalupplevelse är ändå vår marathonresa som 2017 landat i Polen och Warszawa. Vi väntar oss en snabb bana, god mat, fint sensommarväder och galet mycket skratt.

Vi får inte glömma all njutning vi skall tillåta oss så därför den obligatoriska matbilden, sashimi med en massa goda tillbehör, något jag blivit i det närmaste beroende av och aldrig kan få för mycket av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s