Ett lyckat Trainingcamp 

Efter en kämpavinter med rehab efter meniskoperationen och sen långdragna problem med luftrören och inhalator som problemlösare började tiden bli knapp. Min testresa till Spanien och Guardamar skulle dels bli ett kvitto på om träningsupplägg och resmål skulle fungera för kommande träningsresor. Det var även tanken att det skulle bli ett bra tillfälle för mig att få en bra start efter den tunga vintern. Redan på torsdagen innan avfärd kändes andningen klart bättre…..Lördagens traillöpning i Montepinar blev riktigt lyckad trots den mycket tekniska löpningen och som för mig slutade med ett fall i slutet av sträckan ( läs tidigare inlägg).Söndagen inleddes med en stadig frukost i lägenheten, idag väntade långpass längs rio Segura, floden som slingrar sig inåt landet på den spanska landsbygden. Vid 10:30 tiden bar det av längs floden, solen värmde på fint men de västliga vindarna fläktade behagligt. Vi passerade apelsin och citronodlingar och humöret var på topp. Efter ca 7km passerade vi den mysiga lilla staden Rojales och just denna dag var det något stort cykelevent på gång vilket vi märkte längs vårt löpstråk.Vid 13,5km var det dags att vända och då med vinden i ryggen som hjälp men å andra sidan ingen svalkande fläkt i ansiktet. Det rullade på men efter ca 20km började det bli tufft, min avsaknad av långpass, 25° och sol fick mig att dra ner tempot något. Vi slutade på 27km och jag tror hela gänget var mer än nöjda med dagens långtur.Eftersom fotbollsintresset i gänget var stort och den allsvenska premiären stod för dörren hade jag ordnat så att vi fick spendera några timmar på Tre Toppar med livesändning och egen bar….., ett skönt avbrott mitt i all löpning.Jag fick t.o.m debutera som bartender:-) 

Efter några dagar började benen kännas tunga men måndagen distans på 15km hade stundtals riktigt bra tempo och vändret kunde vi inte klaga på, återigen sol och värme.Efter en skön dusch tog vi en tur till Chinan för att inhandla badhandukar, nu väntade beachen och årets första dopp i havet. Det blev några härliga timmar i sanden och OW premiär i ett 17/18 grader varmt medelhav. Efter beachen intogs en smarrig lunch på strandpromenaden.Efter lunchen hoppade vi in i bilen för ett snabbt stopp på hotellet för dusch och ombyte, nu väntade lägrets mest ovissa pass, brasiliansk Jiu-jutsu. 60 minuters kamp på mattan blev tufft men otroligt kul för de fyra löparna. Den här typen av träning med mycket rörlighet är ett bra komplement till löpträningen men man får ta det lite lugnt vilket vi hade extremt svårt med.På kvällen väntade lite mer fotboll på Tre Toppar följt av en klassisk spansk middag med Paella, säcken var ihopknuten.För att inte sova bort värdefulla timmar avresedagen tjöt alarmen redan 06:00, ytterligare kilometer skulle in på kontot. 06:22 startades klockorna och det blev 10 fina km som inleddes i mörker och avslutades i gryning. Det var ett slitet men nöjt gäng som landade på Skavsta efter 4 dagars drömtillvaro, när åker vi igen var nog allas tanke….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s