Morgon eller kvällsmänniska…..

Hur många timmar behöver man sova per dygn? Ja svaren är säkert lika många som antalet människor på vår planet och teorierna från läkare och de som har kunskaper om sömn är många. Något som dock känns som en röd tråd är att det kan variera, känns ju skönt att veta:-) Min störta utmaning som kvällsmänniska är att vrida på dygnet för att klara av att stiga upp tidigt på morgonen för att kunna träna. De senaste veckorna har jag kämpat och tagit till diverse knep och äntligen verkar det ge resultat. Nu kommer jag upp när larmet piper vid 05:30 och jag stiger upp utan ett inre krig med mig själv, nästa steg är att lägga mig lite tidigare på kvällarna, inte en helt lätt uppgift, men det kommer.
img_1563
img_1575
Nu kör jag vattenlöpning ca 4 gånger i veckan och i vattnet kan jag jobba med tekniken på ett bra sätt. Varannan längd lägger jag in en intervall så att pulsen får jobba lite också. Utöver vattenlöpningen har det blivit mycket styrka och stakmaskin. Men en total löpmängd på drygt 1 mil de senaste 3 månaderna så känns formen förvånansvärt bra. Idag var det dags att testa längdskidorna och det blev en härlig runda på Ågesta GK. Jag nöjde mig med 9km stakning i de snabba spåren och det bästa beskedet idag var att knät klarar skidorna utan problem.
img_1589
Jag har påbörjat ett omtag med kosten för att kapa några kilo och därmed minska belastningen på knäna under löpning. För den sakens skull kommer jag inte sluta unna mig god mat eller semlor för den delen.
img_1572 img_1586 img_1595
Jag är en stor fantast av lammkött och igår hämtades och finstyckades ett 1/2 lamm som kommer att tillredas och avnjutas med kärlek, Känsliga läsare varnas…:-)
img_1593

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s