Måste alla mål vara mätbara?

Det har nu gått elva dagar sedan operationen av knät. Det hela gick otroligt smidigt och med lokalbedövning fick jag möjlighet att följa ingreppet på en monitor med intressant vägledning av min läkare. Allt gick bra och efter ett par dagar kunde jag promenera rätt obehindrat. Fram till igår har min träning endast bestått av promenader och lite rehabövningar övrig tid har handlat om jobb och om den vältajmade julhelgen.
img_0047 img_1433
Annandagen fick bli starten på min väg tillbaka och förhoppningen om ett skadefritt 2017 räcker som motivation för att ge allt. Gårdagen följdes upp med dubbelpass idag, 55 minuter vattenlöpning i ottan och 5km stakmaskin följt av 20min styrka under lunchen. Det känns som att vattenlöpningen kommer att vara värdefull och drömmen om lite snö och längdåkning lever fortfarande. Vid den här tidpunkten på året pratas det väldigt mycket om löften och mål, och hur är det egentligen, måste målen vara mätbara? Om dom är lite svävande, behöver de vara sämre då, eller hur är det? Hur tänker du? Jag tror att glädjen i ditt utövande är en otroligt viktig faktor och mitt löfte för 2017 är att just glädjen skall styra. Jagandet av kilometer och kilometertider kommer att bli sekundärt, kvalitet i träningen och glädje under träningspass och lopp kommer generera resultat. Det primära målet för 2017 är att komma tillbaka starkare, mer uthållig än innan operationen och att bra grundträning skall hålla skadorna borta. Men kommer jag inte att försöka slå något PB under 2017,  nja det kanske blir resultatet om jag fokuserar på det primära målet tillsammans med mitt löfte. Jag kommer att ta ett ordentligt grepp kring kosten för att må och prestera bättre men för den sakens skull tänker jag inte sluta njuta, en semla är ju aldrig fel.
img_0050
Målet att få springa i Italien i slutet av maj lever i högsta grad och kommande veckor kommer troligen bli avgörande för hur vår och försommar kommer att se ut gällande löpningen. Men jag kommer att göra allt för att ha möjlighet att springa i dessa magiska omgivningar.
amlfi-bild-3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s