Lissabon, en riktig pärla

Att det tagit så lång tid innan jag funnit denna pärla är obegripligt. Lissabon som ligger bland de sju kullarna bjuder på allt man kan önska sig. Den otroligt vackra och kuperade huvudstaden har ett restaurangutbud utöver det vanliga, här samsas kör från hela världen i de pittoreska gränderna och smakerna försöker överträffa varandra vart man än hamnar. Vi har lyckats pricka in finväder på runt 25 grader och det enda med värmen är de 42 kilometrarna som skall göras i morgon längs atlantkusten från Cascais in till Lissabon. Det var ett laddat och förväntansfullt gäng som hämtade ut nummerlapparna vid Meo Arena i förmiddags och jag kände en blandning av nervositet och lugn i gänget.
img_0505
img_0462
När nummerlapparna var hämtade och mässan granskad blev det en skön dag staden. Efter en fantastisk lunch på Cantinho Do Avillez blev det en fikapaus nere vid vattnet för att sedan prova på Lissabons härliga spårvagnsnät. Det kanske inte går så vidare fort på spåren men det är ett bra sätt att se staden på och sparar benen i Europas San Francisco.
img_0498 img_0499 img_0500 img_0501
img_0495På TimeOut Market hittar man 40 st restauranger som i ett organiserat kaos erbjuder alla tänkbara läckerheter. Väljer du att sitta utomhus kan du avnjuta lite färsk gratinerat hummer tillsammans med några nyfångade ostron i solskenet och till detta något drickbart med bubblor i och det är då du önskar att du kunde stanna tiden för en stund.
img_0502
img_0504
Nu är det dags för startnummer 2758 att släcka lampan för några härliga timmars sömn, för i morgon är det dags igen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s