Runda sulor i Osaka

Det var dags att dra vidare på min resa och nästa mål var Osaka. Efter en mixad japansk/västerländsk frukost bordade jag min Thunderbird som avgick på exakt tid..!!! till skillnad mot tågen i andra länder. Här i Osaka bor jag på hotell Unizo beläget i finansdistriktet och nära till dt mesta och ett bra utgångpunkt för tunnelbana och JR tågen.runt, helt perfekt. Jag åkte direkt ut till Osaka Aquarium, ett av världens främsta. Det blev en häftig upplevelse och här följer lite sjyssta bilder att kika på. Efter besöket på akvariet var jag tvungen att fortsätta jobbet med min bota höjdrädsla så det blev en tur i Osaka Ferris Wheel. 
 Efter loppet har det inte blivit mycket till löpning men idag var det äntligen dags. Benen var sugna och termometern visade ju bara 28 grader. Jag utgick från hotellet och hade siktat in mig på en park i närheten. Utsubo Park var otroligt fint insprängd mellan de höga husen. Parken erbjöd blommor, tennisbanor, lekparker mm och en dessutom en löpslinga på ca 1km. Det blev totalt 10km denna något fuktiga eftermiddag.  Det hade börjat skymma och magen ville få sitt. Jag hade fått tips på en Izakaya vid Umeda station som skulle vara bra. Jag tog mig dit och började leta och det var inte lätt men till slut så fanns den bara där, Chayamchi Maguroya. Det blev ett par timmars njutande med Sashimi, öl, scallops och mer japansk öl. Helt galet gott och ett fantastiskt ställe
 
  


  


Efter det häftiga besöket på Maguroya tog jag en tur ner till nöjesområdet  Dotonbori som är stort, trendigt och lite galet. Efter ett foto med Glico Man fick det räcka för idag, sulorna började bli väl runda…  

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s