På plats i Kyoto 

I går var det dags att lämna Hokkaido i norr och just när solen vågat titta fram. Efter frukost väntade busstransfer genom det vackra landskapet till Asahikawa för att sedan ta flyget vidare till Tokyo. Det var snygga vyer som visade sig utanför bussfönstret.   Väl i Tokyo skulle den minst planerade delen av min resa äga rum. Jag skulle direkt vidare till Kyoto men var lite osäker på när, var och hur. Efter 5 snabba vid informationsdisken satt jag på tåget mot Shinagawa, en av stationerna för snabbtåget Tokai Shinkansen. Jag hade läst mig till att det kunde vara ont om plats för väskor, mycket folk men bokade min platsbiljett snabbt och kilade ner på plattformen. Sen kom det inglidande så elegant som bara Shinkansen kan.

Exakt i tid, rent & snyggt, gott om plats, snabbt och bra service. Här ligger SJ inte ens i korpserien. Jag läser på webben om Södertäljebron och ersättningsbussar mm och därtill  tillkommer vår undermåliga lokaltrafik och förseningar på tågen. Mitt förslag är att snacka med japanerna, dom kan det här. Jag bänkade mig vid fönsterplatsen och började beskåda det som swichade förbi utanför fönstret. Efter en stund kom vagnen med förtäring och jag fastnade för en sandwich och öl. Reslängden till Kyoto var passande nog för en film, det var otroligt avkopplande. I Kyoto strilade regnet men efter en kort promenad var jag framme på hotellet. Efter en snabb incheckning gick jag ut för att få något ätbart och det lyckades även denna gång. Jag prövade lite anka som tillbehör och det ångrar jag inte, en riktig fullträff. Idag  ( se tisdag) tänkte jag utforska staden och ett och annat tempel kommer det att bli, men det finns mycket att se och stan är stor så jag tar ett steg i taget i lagom takt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s