Glad midsommar

Min midsommar börjar nu lida mot sitt slut och den blev en smula annorlunda än vad jag är van vid. Landade i Memanbetsu på nordligaste ön Hokkaido och möttes av solsken och ca 22 grader och påminnelse om vad som väntar. Guiderna var på plats och 2 halvfulla bussar skickades iväg till olika orter och hotell.
IMG_9360
IMG_9359
Jag bor i staden Kitami som är betydligt större än jag väntat mig och här bor drygt 120 000 japaner. För att upptäcka min nya boplats snörde jag på mig skorna och tog en löptur runt i ”byn”. Vid min tidigare korta promenad direkt efter incheckning var jag klart konfunderad över vart jag hamnat då gatorna var folktomma och allt verkade öde. Vid 18 tiden vaknade staden till liv när skolor och arbeten stängt för dagen. Under löpturen visade Kitami upp en annan sida.
IMG_9361 IMG_9362 IMG_9363 IMG_9376 IMG_9377
I den ena delen av staden längs de större gatorna hittar man större restauranger och t.o.m KFC och ett stort spelpalats dyker upp när man minst anar det. Det är stora variationer mellan områdena och det ser till stora delar ut som nordliga amerikanska småstäder med ett gatunät i rutmönster. Kanske lite skidortskänsla smyger på en om man känner efter.
IMG_9378 IMG_9379
Min midsommarmiddag fick en annan karaktär en där hemma men det var otroligt gott. Jag bjöds på en samling smårätter bestående av sashimi, ris, misusoppa, rökt lax, marinerade räkor, en krämig äggröra, ett par grönsaksinläggningar, tempura på lax, vit fisk och räkor, buljongkokt fläsk med böngroddar och som dessert kiwi och ananas. Till detta givetvis en kall lager från Sapporo. Efter middagen blev det lite Facetime med Sverige och familjen som firar för fullt i stugan.
IMG_9369
IMG_9364 2
I morgon är det dags för nummerlappsutdelning och invigningscermoni med middag. Det är många som hört av sig om det går att följa loppet och visst går det. Här följer länken till runnet där man skall kunna söka på namn eller startnummer ( lägger upp i morgon). Det finns även en japansk app som jag laddat ner själv där man skall kunna följa live och med lite andra funktioner som jag inte begriper. Visar nedan en bild från Appstore ( finns även för Android). Det blir mycket bilder men Skrållan har önskat det och så får det bli:-)
IMG_9370

GLAD MIDSOMMAR

4 svar till “Glad midsommar

  1. Tommy Norqvist

    Härligt Nirre, midsommar i Japan verkar funka men jag tror att du saknar en stänkare:). Skämt å sido ladda nu ordentligt och njut av en häftig upplevelse. Skål, Tompa.

  2. Kul att följa din resa Niklas.

    Se till att ha kul på vägen och njut av varje steg under dina 10 mil😄🏃🏃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s