Det börjar närma sig

Idag blir det ett kort inlägg från en trött upptäcktsresande. Efter en dyster start på morgonen ( 04:00) med respasset ut ur EM bar det av mot Tsukiji market, världens största fiskmarknad. Det var en helt galet aktivitet på morgonkvisten med lastbilar, hundratals truckar som for kors och tvärs men så mycket fisk fick jag inte se men däremot fick jag äta min bästa sashimi alla kategorier. Jag provade superfärsk Seabream vilket jag verkligen kan rekommendera och detta inträffade klockan sju på morgonen.    Efter marknaden blev det en vända tillbaka till hotellet för att sedan ta mig an shoppingområdet Ginza. I Ginza finns sjukt många butiker, varuhus och restauranger. Så många att jag hade lite svårt att greppa allt.   Jag var tvungen att titta in på Big Camera, eldoradot för teknikälskare, här finns allt och mycket därtill.    Inser att detta mer börjar likna en matblogg men maten här i Japan är helt i min smak så det blir en liten bild på middagen som intogs på en liten restaurang på andra våningen mitt i smeten i Ginza. Tempura på vit fisk, jätteräkor och grönsaker blev en hit det också.  I morgon väntar en ny upplevelse då jag beger mig norrut till ön Hokkaido och den lilla staden Kitami. Det kommer att bli min utgångpunkt för loppet som går på söndag ( 05:00 japansk tid). Allt känns bra och det ska bli mycket intressant att se vad den japanska landsbygden har att erbjuda.

Vi hörs vidare från ett annat Japan

Ett svar till “Det börjar närma sig

  1. David Orheden.

    Inspirerande läsning Niklas. Blir så sugen att åka nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s