Stort, galet men välkomnande

Det är svårt att hålla sig ifrån laptopen när intrycken är så många. Tokyo har precis som många berättat en rad olika kostymer och man upptäcker nya saker så fort man blinkar. Idag väntade en tidig frukost för att sedan bege sig mot Tokyo Skytree, en mäktig skapelse som sträcker sig 634 meter upp i skyn. Tyvärr bjöd han där uppe på mulet väder men är jag ändå här måste jag upp tänkte jag snabbt och köpte biljett. Vid 451,2 meter var det stopp men jag måste säga att det räckte rätt bra…Trots molnen såg man en del och kände framförallt höjden. Efter hissturen blev det en sväng i gallerian i bottenplanen och man tappar hakan över japanernas sinne för perfektion, tror att vi har en del att lära av dem. Mat i farten är liksom japanernas grej och inte kunde jag vara sämre utan det blev en kvick Sashimi.
IMG_9241 IMG_9279
Nästa anhalt var det myllrande Shibuya. Med Ginza-line tog jag mig de 17 stationerna för att sedan mötas av ett organiserat kaos av människor och butiker, nästan lite svårt att beskriva i ord. Jag la upp ett litet klipp på Instagram #runningheller som visar den berömda korsningen.
IMG_9289
Området är stort och breder ut sig norrut och jag promenerade Medjidori uppåt. Detta är en shoppinggata lite mer likt våra och med för mig lite mer kända butiker. På vägen mot Omonte-Sando vek jag av på den helt underbara Cat Street. Här är husen låga, gatan smal och välkomnande. Butikerna är lite mer udda och här kan man hitta det du inte finner på andra platser. Kvarteren här och vid Omonte-Sando är riktigt trevliga och på Huvudgatan 413 ( vet inte namnet) så hittar du alla exklusiva märkesbutiker, då menar jag alla..!! och svänger du bara in på sidogatorna så hittar du trevliga caféer, småbutiker, gallerier mm, riktigt mysigt.
IMG_9283
Och är man sugen på en fika så varför inte hoppa in i en husvagn….
IMG_9282
Sen var man ju bara tvungen att titta till lolitornas favoritplats Harajuku. Här hittar du kläderna för tillfället, om du gillar rosa. Lite tokiga men roliga kvarter att strosa runt i. Jag gick förbi ” Alice on wednesday” en butik med puttinutt och du får inte vara för storväxt om du skall komma in genom huvudentrén.
IMG_9278
IMG_9280
En lång dag ( och lite jetlag) hade tagit ut sin rätt och jag lyckades somna så sött på tunnelbanan men i en galet vänlig stad som denna kändes det tryggt och säkert. På vägen till hotellet kände jag kurret i magen och jag smet i på en sån där liten köttrestaurang à la hål i väggen för 15 personer och för ca 130kr fick jag en Rib-Eye på 230g, sallad och en Perrier i bästa AG klass, vad ska man säga. Mörkret hade lagt sig och då lyser staden upp på nytt och får ett annat ansikte.
IMG_9288
IMG_9287

Sayónara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s