Ankomst Tokyo

Utanför hotellfönstret ser jag hur mörkret sänker sig över denna mäktiga storstad. Jag skulle ljuga om jag skrev att jag var pigg, ligger nu utslagen i sängen efter en långflygning utan sömn samt ett händelserikt dygn. Resan gick bra trots 1 1/2 timmes ordentlig turbulens och jag lyckades hitta hotellet utan några större bekymmer i denna storstadsdjungel. Det som slår en direkt är att det är mycket som är väldigt annorlunda, det tog mig tex 2h att registrera vänstertrafiken trots att jag visste det innan jag kom hit. Jag kommer att återkomma med en rad roliga exempel och konstaterande i kommande inlägg. Efter lite spanande i närområdet var det dags för lunch, det blev sushi såklart.
IMG_9205
Hotellet har eget spa vilket jag var tvungen att testa och det gäller att ta seden dit man kommer så det var bara att klä sig i de eleganta plaggen. Informationen om öppettiderna var rätt intressant eftersom det visade sig att i Japan finns det 26h på ett dygn, intressant…
IMG_9202
Snyggaste stassen i stan…
IMG_9203
När man har denna fantastiska park tvärs över gatan var jag bara tvungen att springa av mig allt stillasittande från flygresan. Det blev 8 kilometer i okej tempo och det var riktigt skönt trots den höga luftfuktigheten. Parken var full av flanerande japaner med små hundar och cyklar med alldeles för korta sadelstolpar, hur tänkte dom där??
IMG_9206
Det blir tidig nattinatti idag men innan kudden blir det en sväng ut i hoodsen för lite kvällsmat och vad morgondagen har att bjuda på får jag då. Just nu handlar det bara om att hålla ögonen öppna
Sayónara

4 svar till “Ankomst Tokyo

  1. David Orheden.

    Fasiken vad spännande Niklas. Som jag nämnde kommer jag själv ner i Augusti och kommer att behöva göra några långpass mitt i Tokyo. Är det lätt att springa där. Hittar du något bra löparspår där andra joggare springer, och kommer jag behöva ta med min vätskerygga tro eller räcker vätskebälte?

    • Det verkar vara dom stora parkerna som gäller eftersom det är rätt mycket folk på många gator. Jag har bara sprungit inne i Ueno Park vilket var ca 1,5km, så det blev flera varv istället . Chiyoda är större och med ett par tempel tror jag, osäker på om man kan springa överallt, ska till det området i morgon och kanske hinner reka lite:-) Annars sjukt häftig stad, och stor….!!

  2. Du är ju helt galen (på ett positivt sätt såklart). Jag är sjukt imponerad av ditt äventyr.
    Bomba med bilder o text så vi också får hänga med.
    Kram Skrållan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s