Verkligheten börjar hinna ikapp

Oftast brukar uttrycket kopplas till något mer negativt men i detta fall handlar det om min drömresa till Japan och Lake Saroma Ultra 100K. Tanken som väcktes redan 2011 och som ett par år senare skulle ingå i en plan på tre stora ultralopp har haft en något brokig bana och så sent som i feb/mars var jag på väg att ge upp hoppet. Men ibland släpper allt och i detta fall har den osanna verkligheten hunnit ikapp mig och det mesta är nu klart inför avresan den 20 juni. Det har inte blivit så mycket skrivande den sista tiden men tankarna har nog befunnit sig en hel del på andra sidan klotet. Det har blivit en hel del bra träning och efter New York har det handlat om att hitta dygnsrytmen igen och hitta tempot inför Stockholm Marathon där jag springer som farthållare för sluttid 4:15. Börjar tänka lite extra på kosten nu när långloppen närmar sig, ikväll blev det favoriten högrevsburgare på råraka med lite fräscha grönsaker och picklad gurka och rödlök.
IMG_8889
Jag har vid tidigare inlägg skrivit om min irritation kring människor som vill tro dom äger hela trottoaren när dom är ute och går. Har man dessutom kommit över en barnvagn måste man gå mitt i och alla andra skall flytta på sig. Varför är det så svårt att lyfta blicken och hålla höger. Jag tycker att vi har ett mellanmjölksproblem i detta land och respekten till våra medmänniskor runt omkring oss börjar luckras upp. Ett annat exempel är E4/E20 mellan Stockholm och Södertälje som breddades till 3 filer men där de flesta vägrar att lämna mellanmjölksfilen trots att man SKALL ligga i högerfil om man inte gör en omkörning och dessutom är det 500kr i böter för detta trafikbrott, visst är det i många fall en tolkningsfråga men tar man en sväng på sträckan förstår man att det handlar om något annat, jag tänker på mig själv och skiter i andra….!! Vi skall absolut inte ha regler och lagar för sakens skull men i de flesta fall är de ju till för att göra vardagen lite enklare. I Stockholms tunnelbana börjar det bli riktigt riktigt trångt och här råder lite vilda västern ibland. Det sminkas, pratas högt i telefon, man har väskor och fötter på andra säten, det käkas nygrillad kyckling eller droppande mjukglass och är man dessutom kille skall man stoltsera med att man har innerstadens största bollar och behöver därför lite extra plats. I NYC med rätt mycket fler människor i rörelse än här hemma blev jag imponerad av hur elegant det fungerade i tunnelbanan och vilken hänsyn man visade sina medresenärer. Ett tips för SL är att kopiera deras humoristiska skyltar som hjälper till att göra resan lite trevligare. Kanske trafikverket kan lyckas spika upp några skyltar längs E4/E20 om att man skall hålla höger, så flyter kanske trafiken lite bättre. Sen saknar jag den klassiska Anslagstavlan ( har inte sett den på länge) som förmedlade kloka budskap. Damma av den och tryck ut den i nya digitala kanaler, så tycker jag, vad tycker ni?
IMG_8868 IMG_8869 IMG_8893

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s