50 kilometer närmare Japan

Jag brukar inte vara kaxig när termometern klättrar uppåt och det är dags för lopp, och i morgon är inget undantag. Lidingö Ultra 50 km kommer att bjuda på en härlig men utmanande bana och som sagt lite för varmt om jag fått önska. Det är tur att starten går redan 09:00 så att man kan får ett par timmar i början utan den värsta värmen. Jag har letat formen de senaste veckorna och det är anledningen till att det blivit lite glest mellan inläggen och jag har prioriterat att hitta flytet i löpningen igen. Ikväll har det blivit uppladdning med pizza och det känns otroligt inspirerande att få springa ett lopp igen.
IMG_8643
Jag har haft några sköna dagar ute på landet vilket har varit perfekt inför morgondagens lopp. Mycket jobb, deklarationer, fix & trix med resan till Japan och på det mycket träning gjorde turen ut till stugan extra välbehövlig. Utöver ett par löppass har jag suttit och rensat ogräs i grusgången, krattat, klippt gräsmattan, planterat och fixat på tomten. Frukosten har avnjutits på altanen i sällskap med morgonsolen och radion. Det har blivit trevliga sallader, grillat och mycket vatten, riktigt najs helt enkelt.
IMG_0026
Sedan sjukdomen och ca 7 veckors träningsfrånvaro har jag sakta byggt upp kroppen igen. Jag har lagt en större vikt på kosten och att fylla på bra efter varje pass. Jag har även prioriterat fler men kortare pass och det har resulterat i att kroppen mår bra men jag känner att det är en bit kvar till gammal form. Jag har de sista 2 veckorna ökat på volymen och ligger nu på 7-8 mil i veckan och kommer att behöva öka på vecka för vecka fram till Stockholm marathon där jag kommer att köra som farthållare för sluttid 4:15. Det har blivit många grymma pass i olika grupper något som sporrar mig att ge lite extra. Sedan kommer det att bli lite bra kuperad löpning på Mallis i början av Juni för att sedan trappa ner inför Lake Saroma Ultra den 26: juni. När jag väl sitter i flygplansstolen redo för take off mot Japan och Tokyo kommer jag nog att fundera över vad jag gett mig in på, tre års väntan, ett lopp i nordligaste Japan, 100km långt, ett land med begränsade kunskaper i det engelska språket, 2 svenskar på startlinjen ( jag och en kille från landslaget..!!) bland 3500 japaner….Så visst kommer jag fundera en del men jag kan inte beskriva i ord hur stort detta är för mig och jag ser fram detta mitt livs äventyr så sjukt mycket.
IMG_8644

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s