Sol, värme och att tänka framåt

Idag kom våren till Stockholm på riktigt och visst är det något speciellt när ljuset och ljumma vindarna blir verklighet på nytt, det är som att man för en tid glömt bort den härliga känslan. Jag tror att de flesta av oss upplevt tunga stunder då vi varit sjuka, skadade eller haft något annan börda på våra axlar men från den ena dagen till den andra vänder allt och man börjar se framåt. Jag har nu haft 5 veckor där skadan i benet, förkylningen, ryggskott och inte minst utmaningen med resan till Japan legat som ett lock över allt. I måndags kväll kändes kroppen pigg och jag bestämde mig för att ta en lugn löprunda och då infann sig just den där känslan jag väntat på. Jag kom på mig själv att att tänka framåt, långsiktigt, på kommande lopp, Japan, träningspass, resan till New York…… Fötterna tog mig framåt i behaglig fart och utan tryck över bröstet och utan känning i underbenet. Det gick långsamt men jag tog mig framåt med spänstiga korta steg och med ett leende på läpparna. Jag har även fått till ett par bra styrkepass och igår ytterligare ett besök i bassängen och 20 min vattenlöpning.
Vattenlöpning
Det är lätt att bli ivrig när man känner sig bättre och det kan ibland vara svårt att avgöra när man kan börja eller trappa upp sin träning men är det något jag lärt mig så är det just att ta det lugnt och lyssna på kroppen. Med tiden lär man känna sig kropp men är du osäker ta hjälp av något som kan, läkare, naprapater mm är utbildade och kan sin sak. Ibland kanske man kan behöva fler utlåtande men hellre det än att chansa. I morgon bitti väntar ett nytt pass på Eriksdalsbadet och jag längtar verkligen, trots mina enormt stora problem att hasa mig ur sängen tidiga morgnar.

Det finns fortfarande stora utmaningar kvar att lösa innan jag är säker på att resan till Japan blir verklighet och detta trots att jag fått en startplats bekräftad. Men drömmarna och bilderna finns där och målet är tydligt och jag hoppas att min envishet skall hjälpa mig att förverkliga min dröm.
6-Tokyo japansk-mat Kyoto
Den 6 april kör jag igång en löpkurs för dig som vill ta din löpning till en ny nivå. Vi kommer att utgå från Enskede IP och det finns fortfarande platser kvar, så passa på att anmäl dig. Mer info hittar du under Löpkurser.
IMG_8378

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s