Vår och snabba spår

I torsdags vid lunch bar det av mot Mora för Kortvasan, det första loppet av många under ”Vasaloppsveckan”. Under bussresan upp gissades sluttider, kollades väderprognoser och käkades Ahlgren bilar, givetvis visades en klassiker på videon och denna gång föll lotten på Snowroller. På kvällen väntade Kamratmiddag på Moraparken tillsammans med 400 kollegor och stämningen var god och Vasaloppets VD lovade hårda fina kanonspår. Jag hade varit osäker på start pga en envis hosta som vägrat släppa men jag fick en bra nattsömn och kände mig ok för att köra.
IMG_8350
IMG_8327
Det kom lite snö precis innan start men som drog undan lika snabbt och tempen visade på 3-4 minus, det skulle bli en bra resa mot Mora. Jag tror att det blev en riktigt trevlig dag för de flesta deltagarna, superglid, bra väder och trevlig stämning i spåret. Det var fina hårda spår men inte de snabbaste rälsen jag hade hoppats på. Jag hade lite tungt i första backen men hittade efter den ett behagligt tempo för att hålla hostan borta och pulsen nere. Loppet flöt på bra fram till det att det var 11km kvar då det plötsligt small till i ryggen. Att staka med ryggskott är ingen hit men tack vare bra spår, flack avslutning och Tony hack i häl var det bara och bita ihop sista biten och det var riktigt roligt att köra Kortvasan i år.
IMG_0023
Efter loppet väntade lunch med prisutdelning och sedan bussresa hem till Stockholm igen. Jag tror att den blev tuffare än själva loppet men med lite värktabletter och TENS-massage gick även det. Väl hemma har värmedynan, varma bad och rörelse avlöst varann. Klockan 9 i morse var det dags att krypa upp i soffan och följa Tjejvasan på TV. Tjejerna fick en kanondag med strålande sol och fasta snabba spår och det var kul att se alla glada åkare idag. Efter skidorna och lite lunch passade jag på att ta en skön promenad i vårsolen och nu ser jag verkligen fram mot löpsäsongen utan mössa och underställ. Redan i morgon väntar nästa lopp på Vasaloppsveckan och vill passa på att skicka ett stort LYCKA TILL och en spark i baken till alla vänner som kör Öppet Spår. Det ser ut att bli kanonförutsättningar även i morgon och visst blir man lite sugen. Men med tanke på omständigheterna så blir det sovmorgon istället för uppstigning 03:15.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s