Vinter på riktigt

När den väl kom slog den ner som en blixt från klar himmel, vintern kom och det med besked. Under gångna veckan har temperaturer över 40 minusgrader uppmätts i våra norra delar av landet. Här i Stockholm har det varit kallt men överkomligt och förutsättningarna för vinterträning har varit riktigt bra. Efter lördagens något kalla längdpass på Rudan på 15km kändes det rätt skönt med ett tempopass på löpbandet på Eriksdalsbadet, sol och frisk luft hade jag redan fått inkassera under förmiddagspromenaden.
eriksdalbadet topp
IMG_8128
Veckans höjdpunkt var fredagens lunchlöpning. Drygt 10 minusgrader och strålande solsken fick vi under våra 9km när vi rundade sjöarna i Sumpan och jag tror att alla i gruppen njöt av fredagens pass. Bra väder och lagom kallt, ja då är vinterlöpning något speviellt.
IMG_8126
Träningsmässigt har 2016 startat riktigt bra och jag har fått vara friskt och skadefri. Jag hade en dag med oförklarlig huvudvärk men jag hoppas att det endast var något tillfälligt. I övrigt har det handlat en del om utmaningen att få till en anmälan till Lake Saroma Ultra 100K i Japan i sommar. Jag har skickat tävlingsintyg från förbundet, varit i kontakt med tävlingsorganisationen i Japan, pratat med Japanska ambassaden och fått hjälp av Ultraeliten och väntar nu på ett klartecken på att jag får springa loppet, fortsättning följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s