Glädje, balans & tuffare mål, funkar det?

I helgen fick jag en känsla av det som komma skall under 2016, visserligen en aning svalare än vad jag kommer att möta. Ute på Hellasgården hade ett gäng friskusar samlats för att genomföra Hellas Frostbite, en swimruntävling i december..!! Mina goda vänner Thomas och Mathias skulle ta sig en det 3 grader varma vattnet 3 x 80m samt springa 3 x 2,9km, en intressant uppgift. Det hela slutade väl och grabbarna gjorde en stark insats och för egen del kommer swimrun bli något kul att se fram mot.
IMG_7793
Jag har sedan 2011 då hälsenan gick av inte spelat någon fotboll. Sporten jag växt upp med och älskat så. Direkt efter skadan övertygade jag mig själv att det kapitlet var över, det skulle aldrig bli någon mer fotboll. Det var säkert ett klokt beslut då och riskerna är större ju äldre man blir, men är jag verkligen så gammal och skall jag behöva släppa något som ligger mig så varmt om hjärtat, svaret blev idag nej. Det var ren glädje att tillsammans med kollegor få kicka boll igen. I Solnahallen var allt som jag för några år sedan lämnade den, fartfull, teknisk, rolig och speciell, fotbollen är tillbaka hos mig, om kanske inte lika ofta och lika snabb. 17:15 var det dags för klassikerpass där Jossan & Mickan hade laddat timmen med styrka, balans, spänst, tempo varvat med lugn löpning. Det är en förmån att få träna med denna grupp och ett mycket bra komplement till min egen träning.
IMG_7813
För mig är det otroligt viktigt med balansen i livet och det kanske för många låter som en klyscha och visst, det kanske inte alltid är så lätt men man får träna. Att kombinera bra träning med rolig träning, att äta hälsosamt som grund för att sedan ha möjligheten att fritt välja sina måsten, mina är tex semlor och en kall öl. Livspusslet är sedan en utmaning i sig men detsamma gäller där, att träna och pröva sig fram till något som funkar för en själv. Glöm aldrig att prioritera egentid och din hälsa, du investerar i din framtid. 2016 kommer för mig att bli ett spännande år med nya lopp, resor och erfarenheter. Höjdpunkten hoppas jag skall bli den planerade resan till Japan och Lake Saroma Ultra men det kvarstår några utmaningar som skall forceras. Nästa år är målet att i de löptävlingar jag ställer upp i springa snabbare, jag vill utvecklas som löpare och därmed få bättre utväxling av min träning. Swimrun, triathlon och skidor kommer att stå för variation och nyfikenhet. Planeringen för 2016 är nu i full gång och nästa års första långlopp kommer att bli Loxodonta Borlänge Ultra 6h den 2 april, vilket kommer innebära full löpträning hela vintern.
ayr1dwh-cnupyc3_zdrg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s