Race & Res report München marathon 2015

Med färska och härliga minnen i sinnet blir det en blandad race/res report från långhelgen i München. Är du nyfiken på en marathonresa till denna stad kommer en reseskildring med lite tips inför din trip inom några veckor.
Efter en bra söndagsfrukost samlades den 6 man stora gruppen för transport med U-bahn upp till startområdet vid Olympiastadion. Det ”heta” samtalsämnet vädret hade svalnat lite då en perfekt temperatur lagt sig över München denna morgon. Vid start låg det runt 7-8 grader och under loppet gick tempen upp några grader och solen lös med sin frånvaro.
IMG_7516
Startskotten gick vid 10 och vi i grupp B fick släppa loss 10:10. Jag och Pierre kom att springa tillsammans och vi fick kämpa oss fram genom fältet i den något trånga inledningen. Efter ett par kilometer började det lätta och vi kunde hitta planerat tempo. Redan efter 5 kilometer vid Giselastrasse blev vi ordentligt påhejade av våra medresta fans och samtliga i Team Cape North hade fått en bra start och jag och Pierre ångade på med lätta steg.
IMG_7508-0 IMG_7564
Vid 8 kilometer vek banan av in i den mäktiga Engelska parken, tyvärr inte så mycket publik på plats men ca 7km flöt på fint inne i parken och vi höll en otäckt stabil fart mellan 5:16 och 5:17 under hela sträckan…Vid utgången av parken runt 15km blev vi på nytt framhejade av våra tokiga fans. Kommande 12-13km bjöd inte på någon större underhållning så Pierre och jag gjorde det bästa för att hålla fokus och farten var fortsatt bra. Spliten vid 21,1km klockade vi på ca 1:53. Vi hade vid detta skede dålig koll på hur det gick för övriga teamet. När vi vid 30 började röra oss in mot de centrala delarna igen var det mycket publik och sambatakterna ekade mellan husväggarna och benen kändes fortfarande pigga. Efter några kringelkrokar runt Karolinenplatz väntade nu lite rakare bansträckning och enligt plan började jag öka tempot och Pierre skulle hänga på så långt det gick. Nu rullade det på bra och musik och publik gjorde allt lättare och farten var nu nere på 4:50-5:00. Det var inte mycket till trängsel längs de stora paradgatorna och det var bara att släppa på, det var nära nu. Pierre hade släppt men han skulle klara sitt mål och jag insåg att jag skulle göra detsamma. De sista 6-7 kilometrarna gick fort och jag kunde påhejad inne på Olympiastadion passera mållinjen på nytt PB 3:42:35.
Några minuter senare kom Pierre indansande, också han på nytt PB. Till AC/DC i högtalarna hoppade vi runt i målområdet överlyckliga över våra insatser.
IMG_7523
Uppe på läktaren kunde vi sedan tjoande se hur Thomas slå PB trots ett tufft race, Maria genomföra sin första mara på grymma 4:26, Johan avverka sina första härliga 42km och krigaren/pannbenet Peter snudda vid ett nytt personbästa. Det är med ett leende på läpparna man tänker tillbaka på stunden inne på arenan och glädjen och stämningen.
IMG_7556
Efter en snabb vända förbi hotellet för dusch och ombyte var det dags att fira dagens insatser och förstastopp blev klassiska Hofbräuhaus där skratten avlöste varandra och stämningen gjorde härliga intryck. Här skojades det friskt om tider, spurter, pallplatser och det var en hög men hjärtlig ljudnivå på hela sällskapet. Denna ölhall är ett turistställe men har man så kul som vi hade gör inte det så mycket.
IMG_7534
Segerbanketten hölls sedan på grymma El Gaucho, en köttkrog som levde upp till sitt goda rykte med högklassiga råvaror och bra service. Kvällen fortsatte med bra stämning och skratt, men det är en helt annan historia.
På måndagen var det dags för återhämtning med besök på Allianz Arena, Bratwurst, Solsken och Tapas, lite mer kring restaurangerna mm kommer senare under reseskildringar.
IMG_7538 IMG_7544 IMG_7548

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s