Ett behagligt lugn

Just nu befinner jag mig i en miljö där stress och måsten inte existerar, det råder ett behagligt lugn i vardagen och inget känns komplicerat eller omöjligt. Det roliga är att trots detta händer det mycket men i skön takt utan att titta på klockan. Gårdagen började med en tur upp till Elche för att titta på när brorsonen spelade fotbollsmatch. Man kände sig välkommen i den spanska föräldragruppen som följe matchen och jag lärde mig att beställa kaffe med mjölk att ta med i cafeterian, matchen slutade med seger 12-0.  

Efter matchen följe vi med ”farfar” en spansk farbror som hade sitt barnbarn i laget till hans campo med odlingar. Apelsiner, citroner och andra frukter fyllde fälten och det var en häftig upplevelse att få vandra runt i fälten och få känna dofterna och smaka av de färska frukterna. 

På vägen hem blev det en tur ner till stranden för en grillad baguette och en kall öl. Väl hemma blev det lite skönt siestahäng i soffan tillsammans med den streamade matchen Bajen vs Åtvidaberg, även den slutade med bra resultat. Solen hade nu börjat sin resa nedåt från himlavalvet och brorsan och jag begav oss ut på en löprunda utan bestämd rutt. Tempen visade ca 25 grader och vinden svalkade skönt på sina platser. Vi började med lite traillöpning i de underbara omgivningarna i närheten av huset.  

Vi fortsatte sedan på småvägar genom det böljande landskapet. Vackra dalgångar, pittoreska trädgårdar avlöste varandra och själen fick verkligen sitt under den grymma rundan. Det blen en härlig blandning av trail och landsväg med mycket ögongodis. Tack brorsan för denna upplevelse.  

 

Till middag blev det självklart Paella med Sangria och att det smakade sagolikt förstår du nog. Här får man hela paketet med dofter, smaker och den genuina spanska vänligheten.

 
Kvällen avslutades på en trevlig spansk bar och det blev många galna skratt och när jag för första gången denna dag kastade en blick på handleden visade klockan 01:47.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s