Det finns bra väder, sen finns det skitväder

Idag var det dags för Premiärmilen och det har blivit lite av en start på löpsäsongen för många och så även för mig. I år kommer jag att lägga mycket fokus på långdistans och det kommer att bli flera spännande i sommar och i höst. Höjdpunkten kommer att bli min första start i Swiss Alpine. Dagens lopp skulle bli en liten avstämning på formen och ett försök på PB. Jag gillar inte att skylla på väder och vind men visst påverkar det. Idag var det regn, 4 grader och rätt blåsigt, till detta ett par partier med lervälling och trängsel.
IMG_6030
Benen och flåset kändes helt okej och första kilometern klockade jag till 4:14 och allt kändes bra. Fram till ca 4 km rullande det på fint men vid den tillfälliga bansträckningen efter 4km blev det sedan rejält kladdigt på sina ställen och det blev svårt att hålla farten. Jag insåg då att det skulle bli svårt att jaga någon rekordtid. Sluttiden 46:27 är jag grymt nöjd med och visst påverkade vädret en del men jag tror inte att det hade räckt till något PB, jag har kört för lite fart för att vara där. Jag ser nu fram mot att sakta växla upp löpträningen och hoppas att all grundträning skall hålla skadorna borta. Ikväll blev det en krispig råraka med rökt lax och pepparrotscrème till middag, perfekt en ”höstdag” som denna, en höstdag med skitväder. Var det sommartiden som började idag….??
IMG_6034

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s