En härlig dag i spåren

Idag var det uppstigning 05:40 för att hinna med att få i sig en stadig frukost och dra på sig den slimmade dräkten innan avfärd mot oxberg och starten av årets upplaga av Kortvasan. Innan start började det befarade snöfallet att göra sig gällande och det var många oroliga kommentarer kring spåren och fästet, var det rätt med det pålagda klistret eller…..Startskottet gick och med full fart bar det av för att få en bra position in mot första backen.
IMG_5781
Den första biten brukar inte bjuda på några vassa spår men så fort backen var avklarad blev spåren riktigt fina och klistret funkade klockrent. Det var många kollegor i vita dräkter att samåka med under resan mot Mora och flytet började infinna sig. Målet idag var att ta sig igenom de tre milen och att få vässa tekniken något eftersom det inte blivit så många träningsmil denna vinter. Ju längre jag åkte började drömmålet 2 timmar bli alltmer realistiskt och här gällde det att trycka på i stakningen för att ha en möjlighet. Trots bubblan man går in i blev det mycket hejande och småprat längs resan mot mål och när det endast var några kilometer kvar började jag tro på en tid under två timmar. Det blev tungt den sista biten eftersom snön sög ett bra tag i skidorna och jag visste att det skulle handla om sekunder. Det dröjde ett bra tag efter målgången innan jag kunde konstatera att jag klarat målet med den goda marginalen på 4 sekunder och nytt PB på Kortvasan lyder numera på 1:59:56, tur att jag hoppade över kaffet i Eldris.
IMG_5787

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s