Nu är det nära

Det har blivit lite glest mellan inläggen den senaste tiden men ibland är det svårt att få tiden att räcka till och då får man omprioritera. I fredags var det fredagslöpning på kontoret och jag fick förmånen att leda passet och med tanke på kommande skidlopp blev det lite extra benstyrka i form av backintervaller som avslutning.

IMG_5708
På fredagskvällen bar en fullpackad bil av mot Falun och jakten på snö och åkbara skidspår hade startat, det skulle även bli lite VM dramatik under helgen. Efter en bra nattsömn i Anderssons källare tog bror och jag riktning mot Stångtjärn där morgonpasset var inplanerat. Värmen hade slagit hårt på spåren och det blev en tuff förmiddag med dåligt fäste och bitvis riktigt trista spår, det var ett under att kropp och skidor höll med tanke på alla vurpor.

IMG_5717
Efter 22 kilometers äventyr blev det dusch, bastu och en lunch på Olearys med damernas skiathlon på TVn. Efter lunch bar det av mot Bergebo utanför Borlänge där rapporterna indikerade på bra spår. Väl framme kunde vi konstatera att det stämde, här var det mycket bättre förhållanden. Dessvärre lyckades vi inte sätta fästet men det blev 19 km mycket bra träning i blandad terräng, allt från mycket kuperat skogsbana till långa långa stakpartier svagt uppför.

IMG_5722

IMG_5754
På lördagskvällen blev det en trevlig middag inne i Falun och tillfälle att känna av VM pulsen. Söndagen tillbringades på Lugnets skidstadion och det kom att bli en häftig upplevelse. Fantastisk väder, storpublik och underbar stämning gjorde detta till ett minne för livet. Nu är det måndagkväll och Kortvasan och Öppet spår närmar sig med stormsteg och veckan kommer att fyllas med några lätta pass och preparering av skidor för snart bär det av till Dalarna igen.

IMG_5736

IMG_5739

IMG_5749

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s