Mitt eget lilla #semmeltest

Det har säkert inte gått att undgå att jag utöver träning har en fallenhet för semlor. Jag tänkte därför att det kunde vara kul att dela med mig av mina tankar kring detta delikata bakverk. Jag är fullt medveten om att det finns fler intressanta skapelser i Stockholmsregionen som säkert skulle platsa på denna lista men även jag har en begränsning när det gäller att sluka semlor. Först kommer lite korta kommentarer och bilder kring bakverken och i slutet min lilla lista.

1. Gateau, Enskede
IMG_5449 IMG_5454
Traditionell semla med runt lock, god bra grädde och rikligt med mandelmassa vilket jag gillar. Kanske skulle bullen gräddats någon minut kortare. Pris 39kr.

2. Chateau, Bandhagen
IMG_5507   Bandhagen
Semla med runt lock, smaklös grädde och för mycket, smaklös torr bulle. Någon märklig utblandat mandelmassa som inte lever upp till namnet. Pris 28kr. Vad hände? detta lokala fik som brukar hålla hög nivå som sina bakverk.

3. Gunnarsons Specialkonditori, Götgatan
IMG_5564Gunnarsons
Lyxsemla med runt lock ( den vanliga var lite för liten för min smak). Utseendemässigt ingen succé men god grädde och en smakmässigt god bulle, men huuu så seg ( gårdagens??). Alldeles för lite mandelmassa för en lyxsemla för 50kr..!!

4. Älvsjö Konditori & Bageri
IMG_5582 IMG_5587
Klassisk snygg semla med trekantigt lock. God smakrik grädde, färsk och fluffig bulle med god smak. Perfekt krämig mandelmassa och lagom mycket. Pris 35kr.

5. Konditori Eclair, Hornsgatan
IMG_5617
Klassiks semla med runt lock. Ser lite trist ut med slarvigt skuret lock och för lite florsocker. Smaklös grädde men god mandelmassa och lagom mycket. Bullen smakar bra men är lite för kompakt. Pris 32kr.

6. Tössebageriet, Karlavägen
IMG_5619 IMG_5623
Efter all uppståndelse med denna wrapsemla var den ett måste på min lista. En tunn vetewrap med god smak omsluter en lagom bädd av bra grädde. Mandelmassan är god och krämig i lagom mängd. Det positiva är att den är lätt att äta och att varje tugga innehåller allt gott på en och samma gång, men är det en semla??. Pris 45kr, kanske lite väl tilltaget tycker jag.

7. Söderbergs Bageri, Cedergrensvägen 55 Hägersten
IMG_5641 Söderbergs
Klassisk semla, trekantigt lock med rikligt med florsocker. Mycket god grädde med lätt sötma. Bra saftig bulle, kanske hade önskat något mer kardemumma. Lagom av den goda mandelmassan. Pris 34kr

LISTAN
1:a
Älvsjö Konditori & Bageri har träffat mitt i prick med en perfekt balanserad semla som har allt. Bra fluffig bulle som grund och bra smaker rakt igenom.
Och
Tössebageriet som med året nyhet wrapsemla som är bra, mycket bra får vara med här i toppen trots att jag kommer att ha svårt att klassa den som en traditionell semla, men håller den en så här hög nivå kan jag inte låta bli.
2:a
Gateau lyckas också att med enkelhet och klass bjuda på en välkomponerad semla med bra balans mellan ingredienserna, bra jobbat.
3:a
Söderbergs Bageri. En klassisk mycket bra semla som har allt en bra semla skall ha. Ett litet lyft med brödet så kanske…..
4:a
Eclair. Dom forna dagarna är förbi, vad har hänt?
5:a
Gunnarsons Specialkonditori. Om man misslyckas så med bullen då börjar man fundera och vilket hutlöst pris.
6:a
Chateau. Inte lönt att kommentera, skandal.

Jag hoppas att listan kanske kan hjälpa dig på traven att hitta din..!! semla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s