En berg och dalbana på flera sätt

Det är mycket berg och dalbana i mitt liv just nu. Bra harmoniska dagar växlas med intensiva och lätt stressiga dygn. Det är lätt att säga att man styr sitt eget liv och sina val, det är egentligen en konstart att i verkligheten bemästra det. Jag har tidigare pratat om att samla på ögonblick, stunder och situationer man gillar och vill bära med sig hela livet. För mig har löpningen blivit ett verktyg för att hitta många av dessa ögonblick. Löpningen har blivit en form av frizon, en plats där jag finner lugn och ro och tid till eftertanke. Ikväll var det coachpass med en av mina adepter. Dagens pass var snabbdistans med inslag av löpteknik och backlöpning. På 1 månad har Mr C gjort stora framsteg och det är otroligt kul att följa hans resa mot Premiärmilen i slutet av mars och sen i september det stora målet, Lidingöloppet. För mig har coachandet gett mig en annan dimension på löpningen och jag tror att det kommer betyda mycket för mina egna löpäventyr.
IMG_5607
Löpningen har blivit så mycket mer än bara själva springandet. Resandet, alla nya platser, nya vänner och välmåendet är bara några positiva saker som jag fått på köpet. Förra veckan blev det klart med en ytterligare utmaning till sommaren. Jag kommer den 25 Juli stå på startlinjen för att springa upplaga 30 av Swiss Alpine, en 76km lång utmaning i härligt kuperad terräng. Det var många år sedan jag besökte Alperna och då med skidor under kroppen. Nu väntar en makalöst vacker natur mitt i sommaren. Loppet kommer att bjuda på väldigt många höjdmeter, vackra vyer, nya bekantskaper, kyliga toppar och ett minne för livet. Det kommer att bli mycket uppför och mycket nedför, ja precis som livet, en berg och dalbana.
logo_swissalpine_RGB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s