Man får ta till alla knep

Återhämtningen efter Budapest Marathon gick fort och under förra veckan blev det t.o.m ett bra pass på bana och benen kändes pigga och fräscha, men man ska inte ropa hej för tidigt. I helgen kom förkylningen krypande och planerade löppass fick bli något annat. Med Bislett 24h challenge i sikte får man improvisera och de senaste dagarna har bestått av mycket promenera, stå och förbereda kroppen för aktiv vila allt för att vara väl förberedd inför Oslo och kanske fanns det en mening med att mekanikern på verkstan ville behålla bilen hela veckan, nu har man liksom inget val.

IMG_4925.JPG
Vad det som händer med min kropp och mitt psyke när jag den 22 november startar loppet, har jag ingen aning om och det kanske är just därför jag måste pröva. Det jag däremot vet är att förberedelserna är viktiga och att inget skall lämnas åt slumpen. För den finkänslige går det bra att skrolla lite längre ner nu, för den nyfikne är det bara att fortsätta läsa. Vanliga skavsår, stora som små är relativt vanliga inom långdistanslöpning och själv har jag varit rätt så skonad. En del som kanske har behov att tejpa bröstvårtorna men glömmer det lär inte göra om det. I Budapest såg vi en herre med tallriksstora röda cirklar på den vita tröjan, ingen rolig syn. Att vaselin kan behövas där det skaver som mest kanske inte är så svårt att förstå när man själv nöjd efter ett lopp gör misstaget att tömma deosprayen i armhålan, den höga falsetten skulle platsa på vilken scen som helst. Mitt största problem är tånaglarna och när jag nu på kort tid får plocka naglarna
på samma tår kan jag bara glädja
mig åt att jag inte målar dom så ofta:-). Förberedelserna blir således viktigare ju längre tid man skall hålla på men allt är möjligt, det mesta sitter i huvudet. Nu väntar middag, te med honung och sen lite god sömn för i morgon väntar mer gå och stå.

IMG_4926.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s