48 timmar framåt

Det är nu 33h till start och snart börjar det bli dags att gå in i den berömda bubblan. Jag har som mål att om jag är tillräckligt klar i huvudet under loppet kanske få till något live från loppet, antingen här eller på instagram #runningheller. Det kommer nog även att bli något inlägg ytterligare innan start. Det finns säkert någon som är lite nyfiken påhur upplägget ser ut framåt så här följer nu lite smått och gott.
Sista veckan
Den här sista veckan har det blivit lite mindre träning. I måndags blev det en skön milrunda med hygglig fart. I tisdags fick benen jobba bra under klassikerpasset tillsammans med kollegorna och vår gäst Maria Pietilä Holmner. Onsdagen var vilodag och ikväll blev det 2,5km i lugnt tempo för att köra igenom benen lite lätt. Under veckan har jag ätit som vanligt men sett till att få i mig lite nyttiga fetter från bl.a. fisk, avokado och nötter. Utöver detta lite extra vätska.

20140821-200429-72269141.jpg
De små detaljerna
Eftersom detta blir mitt längsta lopp någonsin vill man inte riskera något. Jag kommer till skillnad mot ett marathon tejpa i förebyggande syfte så det blev till att raka bröstet för att tejpen skall fästa, jag kommer innan loppet smörja halsen med vaselin för undvika skavsår från den lilla ryggan jag kommer att springa med. Fötterna har fått créme och är nu mjuka som en babyrumpa.

20140821-201156-72716154.jpg
Mot Sälen
I morgon vid lunch bär det av först mot Mora för att hämta ut nummerlappen och sen vidare till Sälen där vi kommer att bo. Det skall bli skönt att sätta sig i bilen och lämna vardagen bakom sig och fokusera på loppet. Innan det är dags för tidig nattsömn skall alla prylar göras klara och hittar jag något ställe som kan erbjuda en härlig pizza så kommer jag att slå till på det.
Tävlingsdagen
Alarmet kommer att ringa tidigt eftersom starten går redan 05:00 så en liten frukost mellan 03:00 och 04:00 lär det bli. När starten sen går kommer ryggan vara fylld med lite extra energi. GT tabletter, salttabletter, Liquid och den nya favoriten Nöt-créme kommer samsas om platsen med något extraplagg, lite beroende på vädret förstås. Det kommer att vara ett magiskt ögonblick vid starten och har vi hur kanske vi får skåda soluppgången.

20140821-202545-73545991.jpg

Loppet
Det primära målet är givetvis att ta sig hela sträckan och ha det kul men börjar man titta på tider så vill jag självklart klara medaljgränsen på 10h 30 min vilket är en snittfart på 7min/km inkl. backar, mat o drickapauser. Jag är realist och tror att det kommer att bli tufft och tror nog mer på en tid mellan 11 och 12 1/2h. Under loppet blir det till att gå i dom tuffaste backarna, äta och dricka från första kontrollen och sen njuta så mycket det går. För er som vill följa loppet går det att göra detta via appen eller sms, använd länken som följer och mitt startnummer är 1471 http://www.vasaloppet.se/wps/wc-n/connect/se/Vasaloppet/start/deltagare/appsms . Väderprognoserna säger drygt 10 grader men tyvärr lite regn då och då men har man cyklat Vätternrundan i hällregn och 10 grader så känns detta helt ok. När jag sedan närmar mig Mora och man för första gången kan skymta kyrkan då kanske ni kan förstå hur brett leende som fyller hela ansiktet.

20140821-203848-74328997.jpg

Efter loppet
När jag kommit i mål skall jag skratta och säkert gråta en skvätt sen måste jag äta massor för av erfarenhet behöver jag minst två ordentliga måltider efter ett långlopp och sen gärna en kall öl. Att jag sedan kommer att sova gått med ett brett leende på läpparna är kanske inte så svårt att föreställa sig.
/runningheller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s