Vardag och de små detaljerna

Det finns många fördelar med genrep och fredagens långpass på 51 kilometer gav en hel del svar men även några frågetecken som behöver sina svar. Oavsett om man håller på med ultralöpning som jag eller om man siktar på sina första 5km är det skönt att slippa skavsår, uttorkning, energibrist mm. Att det sen blir viktigare med noggrannare och längre förberedelser ju längre man springer är nog ingen överraskning. Något jag kunde konstatera efter långpasset är att energiintaget måste bli större och att salttabletter kommer att behövas under loppet.

IMG_4385.JPG
Jag hoppas att dom nya Asics Gel Fuji trainer kommer att bära mig framåt den första halvan av loppet som är lite mer kuperad. Vid Evertsberg efter drygt halva sträckan har man möjlighet att lämna lite ombyte och kanske blir det då byte till min ”vanliga” skor.

IMG_4363.JPG
En ytterligare detalj och troligen det absolut viktigaste är att precis som den tidiga lördagsmorgonen när jag passerade den spegelblanka Mälaren är att ta sig tid att njuta och ta in omgivningarna. Trots att detta lopp kommer att bli det tuffaste jag gjort kommer det bli ett fantastiskt minne och jag skall ha kul, grymt kul, det finns inget annat. Vardagen har nu kommit ikapp och idag var det den första dagen på jobbet efter en härlig semester. Det var full fart från början men det blev ändå tid för 5km backlöpning på bandet och 20 minuters bålstyrka. Nu kör vi….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s