Så där lagom okomplicerat

Semestern har tagit ett stadigt grepp om mig och mitt tidigare lätt uppstressade jag har enklare att varva ner och hitta lugnet och närmare till att leva för dagen och i nuet. Eftermiddagen på landet tillbringades vid bryggan intill Mälarens solskimrande vatten. Idag var det vila från löpningen men hög tid för simning. Iklädd våtdräkt och med många undrande blickar från övriga badgäster vid bryggan, vilka säkert undrade över gummimannens val av badklädsel denna varma dag hoppade jag i vattnet och försvann in i bubblan.

20140710-201347-72827252.jpg
När man väl ligger där i vattnet är det jag och vattnet, mina andetag, navigeringen och njutningen som får all uppmärksamhet. Jag fokuserar på att hitta lugnet i simningen, tänka på tekniken och bara finnas där i bubblan. Efter 1800 meter är jag klar och kliver upp för badstegen och tar av mig mössa, glasögon och våtdräkt och märker av tystnaden och lugnet, allt i kontrast mot ljudet under simningen med skvalpande vatten och lungornas febrila kamp om att få tillräckligt med syre. Det blir en timme nere på bryggan med lite tjat med grannar och en rejäl dos avkoppling i eftermiddagssolen, det är som att tiden står stilla, det känns så där lagom okomplicerat och så där mycket semester som man vill att det skall kännas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s