Dags att fylla på depåerna

Jag får många frågor på hur jag äter inför ett lopp och om jag har några bra tips. Jag vill till en början understryka att jag inte har någon som helst utbildning inom kostlära med har däremot många erfarenheter av att ha testat olika upplägg vid träning och tävling samt att jag haft förmånen att ta del av vad många duktiga triathleter och ultralöpare stoppar i sig. Utöver detta har jag läst en hel del böcker kring ämnet och sedan hittat något som funkar för mig. Jag har som sagt testat mig fram och under tiden dokumenterat vad som funkat bra och vad som varit mindre lyckat. I stora drag äter jag vanlig husmanskost men jag har dragit ner på snabba kolhydrater och inför ett långlopp har jag istället valt att ladda med nyttiga fetter från fisk, avocado, nötter mm och det har funkat för mig. Att det sen inte sitter helt fel med lite pasta eller en smaskig pizza kvällen innan är kanske inget revolutionerande. För mig har det inneburit att jag inte tar slut på energi lika snabbt, givetvis behöver man fylla på ordentligt under själva loppet eller under det långa träningspasset.

20140623-204249-74569409.jpg
Det sitter inte heller fel att få i sig lite extra vitlök, ingefära och frukt för hålla bacillerna borta, kanske mer mentalt, vad vet jag. Ikväll blev det efter genomfört styrkepass framför VM fotbollen saftiga grillade Kamben med Guaccamole och sallad, gott? Ja, nyttigt? Det känns så.

20140623-204831-74911015.jpg

20140623-204850-74930186.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s