Polar V800 en vinnare

Jag har nu under ett par veckor testat Polars nya GPS sportklocka #V800 och det känns rätt passande med en första recension eftersom klockan nu är på väg ut i svenska butiker. Det kanske mest intressanta med denna modell är att den fungerar till det mesta. Man kan lätt lägga upp nya sportprofiler på webtjänsten Polar Flow för att anpassa klockan efter dina behov. Klockan mäter inte bara dina träningspass utan även dina dagliga aktiviteter och med en enkel knapptryckning kan man synka klockan med Polar Flow appen i mobilen ( i ett förstaskede Iphone), detta möjliggör en snabb överblick av ditt pass, vill du sedan analysera passet ytterligare gör du detta på webtjänsten.
V800_H7_black_box_RUN_2 v800-side
Jag har nu testat klockan vid simning, cykling, löpning och något som står helt klart är att trots att V800 är en avancerad klocka framtagen för mer professionella och målmedvetna idrottsutövare är den enkel att använda. När man lärt sig menyuppbyggnaden och funktionerna blir t.o.m ett triathlonpass lätt att registrera. Med enkla knapptryckningar växlar du mellan grenarna och givetvis med övergångstider. Vad jag gillar med klockan: Snygg, tydlig display med svart eller ljus bakgrund, enkel att använda, snabb GPS med minimal felprocent, enkel sync med mobil eller web.
Polar-V800-Header
Jag kommer att återkomma gällande eventuella förbättringspotential men jag behöver att testa klockan lite mer. En funktion som brukar få minus i många tester är GPS mottagningen i öppet vatten. Jag har bara hunnit med ett par pass under dessa förhållanden och behöver lite bättre underlag innan jag vill göra någon bedömning. Idag fick klockan testa lite cyckling jobbet t.o.r och när det gäller sträckan 13,5km enkel resa var det inget att klaga på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s