I huvudet på en springare

Jag kallar mig så eftersom löpare låter lite lite för mycket och jag ägnar mig inte bara åt löpning utan även en del andra idrotter så springare får det bli idag i alla fall. När jag som nu inte kan träna pga ett virus är det ett utmärkt tillfälle att träna mentalt, planera och reflektera över det jag håller på med. En de starkaste drivkrafterna med det jag gör är att testa mina gränser och att nå de mål jag sätter upp. Känslan av att träna inför ett lopp och kanske uppnå ett visst tidsmål och sedan få passera genom målportalen är en känsla som är svår att beskriva i ord.

20140521-180804-65284045.jpg
Oberoende av vilket lopp, långt eller kort, på snö eller i kuperad terräng så är känslan densamma när man passerar mållinjen, jag tror faktiskt att jag samlar på målgångar, stora, små, på arenor eller i skogen, det spelar ingen roll. Att under timmar av påfrestning där du själv är herre över din egen kropp, där du själv bestämt hur du skall disponera dina resurser på bästa sätt, till slut får belönas med känslan när du passerar målet önskar jag alla att få uppleva. Att sedan få fira detta med vänner med god mat och dryck är en härlig känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s