Veckans knäcke

Det kan ibland vara svårt att hitta bra ersättningsprodukter till det inte alltid så nyttiga alternativen som finns i våra livsmedelsbutiker. Ofta innehåller dom en rad e-nummer eller mängder av socker. Utbudet har blivit bättre men ibland kan lösningen vara att tillaga det själv. Här följer ett grymt recept på ett gott Fröknäcke.20140416-194613.jpg
Ingredienser: 1/2 dl Linfrö, 1/2 dl Sesamfrö, 1/4 dl Pumpakärnor, 3/4 dl Solroskärnor, 2 dl Majsmjöl, 1 krm Salt, 1/2 dl Olivolja, 2 1/2 dl vatten,Flingsalt. 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser utom flingsaltet. Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och tillsätt. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper, strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen i 70 min. Låt svalna. Servera gärna med en vällagrad Västerbotten eller en trevlig färskost, knäcket funkar även bra som ett nyttigare snacks.

Idag var det ett pressat schema så trots det fina vädret blev det löpning på bandet. Det blev 10km på 42:27, ett bra tempopass. Jag la in 10 st 400 meters intervaller varvat med lugna 4-hundringar. Efter löpningen blev det lite bålstyrka och smidighet. Häromdagen fick jag en trevlig leverans av handdukar med egen logga från bästa tryckeriet i stan Allinscreen. Gå in via länken om du behöver ett tryckeri med bra service och hög kvalitet.20140416-195455.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s