Kan intervaller vara roligt

På den frågan är nog mitt svar att det är roligare när man är klar men att träna intervaller i grupp är en helt annan historia mot att köra själv. Jag har tränat i stort sett hela mitt liv och har nog ägnat den mesta tiden åt mellanmjölksträning som är mycket bättre än att inte träna alls men knappast det jag skulle rekommendera om man vill utvecklas och bli snabbare, explosivare och starkare. Sen något år tillbaka och i synnerhet när våra klassikerpass började för ett par månader sedan har mycket hänt och jag har blivit snabbare och starkare och att träna i grupp gör att man pressar sig lite extra och det blir mycket roligare, lågpassen är lättare att klara på egen hand.
IMG_2889
Dagens fyra man starka gäng fick känna på uppvärmningslöpning, löpteknikövningar, intervaller i backe; 4-3-2 stycken i maxtempo med vila i rörelse, 12x20m maxlöpning med aktiv vila ( utfall, vadhopp och plankan) och nerjogg hem. Ett knappa timmen långt pass med många glada miner.
IMG_2894
Utfall ( bakåt) med hög koncentration.

Under lunchen idag blev det även ett 35 minuters pass i gymmet med styrka och fokus på bålen och vaderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s