Snöoväder och vårgryta

Jag är ingen förespråkare av dieter eller bokstavsförkortningar för det jag skall äta utan försöker att använda sunt förnuft vilket för mig innebär mycket frukt och grönt, protein genom kyckling, fisk och kött, sparsamt med snabba kolhydrater. Ingen vetenskap utan klassisk bra mat. Det jag däremot gör någon gång ibland är att ta en dags fasta. Jag äter middag på kvällen och håller mig sedan till vatten och lite kaffe ( det kan ju vara gott) fram till middagen nästa dag. Detta får lite extra fart på ämnesomsättningen och man renar kroppen utan att bli utmattad. Idag var en sådan dag och det fungerade som vanligt bra och det blev t.o.m ett styrkepass till lunch med 3 km stakmaskin och bålstyrka. När nu snön vräker ner igen passade det fint med ett hopkok till middag, så det blev en efterlängtad gryta med mycket smaker.
Tomatgryta med smått o gott
Råstek 3 potatisar i klyftor. När potatisen fått lite färg tillsätt en klyftad rödlök och bryn den så den får lite färg. Skär bacon i bitar och bryn tillsammans med grönsakerna, smaksätt med 2 klyftor hackad vitlök. Tillsätt 1 dl grovt bitad fin italiensk salami. Tillsätt sedan 1 burk coctailtomater ( mer smak än färska), 2 dl hönsbuljong. Låt puttra på svag värme så att grönsakerna bli mjuka och smaka av med lite basilika, salt peppar och lite sambal. Till detta äter du din favoritsallad, bon apetit.
IMG_2760

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s