Mitt första Vasalopp

Mitt tredje lopp under vasaloppsveckan står nu för dörren men det är inte årets 21 mil i dessa spår som som ger den där pirriga känslan i magen utan det är det faktum att det är mitt första ”riktiga” #vasalopp vilket gör denna helg till en ny upplevelse. Dagen började redan strax efter 5 då det var dags att göra klart det sista och lätta på handbromsen för att rulla mot Mora.

20140301-185314.jpg
Det är en stor fördel att ha varit här uppe några gånger eftersom allt tar lite längre tid än vad man tror och rutinen och erfarenheten hjälper till. Nummerlappen skall hämtas, seedning skall fixas, skidor ska vallas och sen får man inte glömma bort att fylla på depåerna vilket kan vara lite knepigt. Inte alla ställen serverar den bästa maten och byn är full av pastabuffeer med varierande standard. Då är det skönt att känna till bra ställen och den här veckan har O’learys serverat mig det jag behöver för att må bra, så även idag då en härlig burgare fick bli dagens lunch.

20140301-185927.jpg
Efter lunchen hann jag heja lite på Martin som stakade på under upploppet i Blåbärsloppet som gick idag. Sedan bar det av till mitt andra hem, Mora Folkhögskola för att inkvartera sig och lämna in skidorna hos vallachefen, han garvade lätt när jag dök upp på nytt med min nuna denna helg och han skulle göra sitt yttersta för att leverera samma raketskidor som i söndags.

20140301-190350.jpg
Rummet är perfekt och efter lite mat blir det nu en lugn kväll med lite musik och TV på paddan för att sedan krypa till kojs vid 9, för i morgon är en speciell dag, då skall jag åka mitt första #vasalopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s