Gör din egen energibar

Mycket utav det du hittar ute i hyllorna är mer godis än en bra bar. Visst kan det fylla sin funktion om du behöver snabb energi under tex ett lopp och visst fungerar det rätt bra. Men ser man det lite mer långsiktigt vill i alla fall jag veta vad jag stoppar i mig. Jag tycker att det är sjysst om man har något man kan ha som mellanmål, innan, under och efter träning. Jag har sen en tid testat några varianter själv och här är en ni kan pröva själva.
För 10-12 bitar behöver du:
1 dl russin, 1/2 dl hackade hasselnötter, 2 msk chiafrön, 1/2 dl vita sesamfrön;
1 msk råsocker, 1 dl fiberhavregryn, 1/2 dl gojibär, 1 tsk kakao, 3 äggvitor,
3 msk flytande honung ( eller lönnsirap).
Blanda allt ordentligt och grädda i 125 grader i en smörpappersbeklädd brödform i ca 15 min. Bita upp när den svalnat., bon apetit..!!
IMG_2422

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s