Ett lite längre inlägg

Jag får dagligen frågor om varför jag tränar så mycket , vad som driver mig till att vilja plåga min kropp i timmar och det är förstås omöjligt att ge ett rakt svar men jag tänkte hursomhelst göra ett litet försök till en fördjupning i frågan. Det finns självklart en rad händelser i mitt liv som i allra högsta grad varit bidragande till mina val, men tittar man på djupet kommer man med all säkerhet konstatera att det är en genetisk historia, och om det är bra eller dåligt bryr jag mig mindre om, jag gillar det jag gör. Att ständigt utmana sitt intellekt och sin fysiska förmåga ligger i människans natur, och jag är inget undantag. Om jag har klarat av att springa ett marathonlopp på 42195 meter så är det väl inte så konstigt att pröva om jag kan springa lite längre. Jag är intresserad över hur kroppen klarar påfrestningar och nyfiken på hur långt man kan pressa kroppen, till någon nytta? nej kanske inte men för mig ett behov av att utforska. Visst kan en del lopp vara oerhört tuffa och slitsamma för muskler och psyke men efteråt kommer belöningen och lyckoruset över att ha klarat av ytterligare en utmaning. Jag kan komma på mig själv sittandes på Essingeleden i min bil och drömma mig framåt några veckor i tiden och se mig själv utmattad passera målportalen i Mora efter 90 kilometer sugande skidåkning, jag kan bli varm inombords när jag tänker på känslan av att passera en mållinje. Att dag efter dag packa bagen med träningskläder, kämpa i spåren, tvätta träningskläder och dag efter dag pressa kroppen till max, varför gör jag detta, jo jag kan inte vara utan det. Jag är nu 45 år och har aldrig varit i bättre form, jag är frisk, skadefri och mår otroligt bra. Alla mina värden har förbättrats sen jag börjat träna på ”allvar”, jag sover bättre och har en mycket snabbare återhämtning efter ett längre lopp eller pass än tidigare, jag måste helt enkelt fortsätta att utmana min kropp och mitt psyke. Jag hoppas även med mitt utövande inspirera andra att börja och alla är välkomna med frågor om jag kan vara till någon hjälp. Det är aldrig försent att börja sin resa och våra målbilder kommer att se olika ut men mitt råd till dig som inte börjat, gör det..!! Min resa skall bli lång, utmanande, rolig och jag hoppas att jag kan få med mig fler. Idag blev det ett bra styrkepass under lunchen och ikväll en lugn entimmes runda i spåren i Ågesta och innan kvällspasset laddade jag med en tallrik havregrynsgröt med, hallon, blåbär, chiafrön och honung, rena krutet ska ni veta..:-)
IMG_2286

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s