30 kilometer Stockholm

Gråmulet och 3 plusgrader och det var som upplagt för ett långpass löpning och en tur till Kungliga Djurgården. Start i Enskede och som första anhalt passerades Hammarby Sjöstad och där upptäckte jag en trevlig deli restaurang som måste besökas framöver. Man hinner se mycket intressant när man en dag som denna springer genom Stockholm. Nästa passage var Stadsgården med riktning mot Gamla Stan.
IMG_2097
Efter Stadsgården följde jag kajen vid Gamla Stan där det var lite busblåsigt
men gott om folk. Vek av mot Grand Hotell för att sedan köra slalom mellan alla söndagsflanörer på Strandvägen. Framme vid Djurgårdsbron tog jag mig över denna för att sedan vika av och följa vattnet mot Djurgårdsbrunnskanalen. Jag är uppväxt på Östermalm och har rört mig i dessa områden under många år men log brett när jag konstaterade att hälften av alla tjejer bar pälstoffs på mössan och att hundarna på den här delen av staden har krymp och ryms i en liten handväska. Vid Djurgårdsbrunn var det dags att vända hemåt på andra sidan vattnet.
IMG_2101
Djurgårdsbrunns Wärdshus i bakgrunden
Resan fortsatte med riktning tillbaka mot Strandvägen och sedan Slottet. Väl framme vid kungahuset vimlade det av ryssar, långa, korta, runda, ja i alla former och det stod säkert 10 turistbussar nedanför Lejonbacken, dom hade lite otur med vädret denna dag men är kanske vana. Turen gick vidare genom Gamla Stan och sedan vidare längs Söder Mälarstrand.
IMG_2113
The Old Town
Väl uppe vid Hornstull och knappt 25k började det bli lite segare i benen och det var skönt att Camelbaken var fylld med vätska och energi. Jag kämpade mig över Liljeholmsbron och lämnade Södermalm bakom mig.
IMG_2116
Bergsundsstrand
Den sista biten hem till Enskede var tuff men nyttig och tempot denna runda var som planerat lugnt med en snittpuls på 143 och planerat Ultravasantempo.
500 meter från hemmet möter jag en löpare på ”min” cykelbana längs Örbyleden och jag känner igen hans löpstil med de fladdrande armarna och där kommer han, Anders Szalkai sveriges största marathonlöpare och vinnare av SM 100km 2011, lite ballt var det, vad gjorde han där??. Väl hemma efter en härlig runda väntade ett härligt bad och sen en grym lammstek, life is beautiful to me.
IMG_2120
Lammstek är kärlek och tillsammans med rostade rotfrukter och vitlökssås då kan man inte bli annat än glad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s